Konserter & underhållning på Korsveifestivalen 2014

Under kvällarna på Korsveifestivalen uppträder följande artister: 

Onsdagen den 16 juli kl. 21.00:   Martin Nurmi (Guds Clown) och Björn Segerberg (This is how)
Torsdagen den 17 juli kl. 21.30:   Göran Hember
Fredagen den 18 juli kl. 21.30:   Eldsken

Onsdagens och fredagens artistuppträdanden är öppna för allmänheten och kostar 100 kr i inträde. Alla uppträdanden är gratis för festivaldeltagare och arrangeras i samarbete med Bilda. Vill du hjälpa till att sprida information om dessa kan du ladda ner en affisch om uppträdandena som PDF här.

 

Martin Nurmi (Guds Clown) och Björn Segerberg (This is how)

Guds clownUnder flera års tid uppträdde Martin Nurmi som Guds Clown med sina fullständigt unika stand up predikningar runt om i Sverige. Överallt och i alla sammanhang – alltid med lika stor humor och lika stort allvar. Guds Clown begravdes i samband med ett uppträdande på en 100 årsfest sommaren 2011. Nu går dock rykten om att Guds Clown lever igen och är mitt ibland oss. Det sägs att han vid ett tillfälle visade sig för flera hundra personer på en gång.

Med på scen denna kväll är Björn Segerberg. Hans egenkomponerade och egensinniga instrumentala musik framförs på piano (Björn) och altsaxofon/tvärflöjt (Martin). Extremt mycket emo rakt igenom utlovas.

Onsdagen den 16 juli kl. 21.00 kan ni lyssna till Martin Nurmi och Björn Segerberg på Korsveifestivalen.

 
 
 

Göran Hember

Göran Hember: Korsvei – A Love Story

Stående upprätt och utrustad med bara en mikrofon levererar Göran Hember viktiga överlevnadstips inför årets festival. Här finns det anledning för både gamla Korsvei-rävar som för rena festivaldebutanter att ta till sig hans råd. I föreställningen spanar Göran ut över festivalområdet, in i tunen, in bland tälten och funderar på; vilka är vi egentligen, vi som gillar Korsvei? Varför har vi kommit hit? I den här humoristiska självutlämnande föreställningen får publiken också följa hans kämpande med att försöka leva upp till Korsveis fyra vägvisare. Det går sådär.

Torsdagen den 17 juli kl. 21.30 kan ni lyssna till Göran Hember på Korsveifestivalen.

 
 
 

Eldsken

EldskenGitarristen Mattias Windemo och sångerskan Frida Augustsson bildar gruppen Eldsken. De rör sig i ett improvisatoriskt landskap med influenser från både jazz, pop och visa där både stillhet och rörelse möts. Genom sin ambition att beröra och att hitta det unika i varje möte med publiken har gruppen rönt stor uppskattning för sin musik, där starka melodier och texter står i fokus.

Eldsken släppte sitt debutalbum i stjärntimman i november 2008. Albumet består av egenkomponerad musik och text samt tonsättningar av Karin Boyes, Pär Lagerkvists och Brita Af Geijerstams dikter. Duon har framträtt på Frizonfestivalen, samarbetat med Ylva Eggehorn, gjort skolturnéer, åtskilliga kyrkokonserter med mera.

Fredagen den 18 juli kl. 21.30 kan ni lyssna till Eldsken på Korsveifestivalen.