Korsveifestivalen 2015

14-19 juli 2015 arrangerar Korsvei en skandinavisk sommarfestival för alla åldrar i Seljord i Norge. Tillsammans samlas vi till bön, gudstjänster och seminarier, gröna timmar och solidaritetsmarknad, barnmusikal, konserter och dans – till fest och protest, gemenskap och fördjupning i uppståndelsens tecken. 

Korsvei 2015

I 30 år har Korsveirörelsen inspirerat och motiverat människor att förenas med Kristus i kampen för livet i vår värld. Som kyrka är vi en del av ett folk som är kallade till att upprätta människor och skapelsen. Därför kommer Korsveifestivalen 2015 särskilt att handla om att leva i uppståndelsen. Hur kan uppståndelsehoppet – trons kärna – ge motivation och kraft till att stå upp mot nedbrytande krafter och främja rättfärdighet i vår egen vardag? Välkommen till fördjupning och gemenskap, fest och protest under 5 sommardagar i Norge!

Vi kommer bland annat få höra Anne May Grasaas, Cynthia Moe Lobeda (US), Bærekraftig Liv från Landås, samt Solfrid Molland med romska gatumusikanter (recension i SvD Kultur). Tore och Barbro Raen Thommasen kommer att bidra med dramatik och estetik under de dagliga samlingarna ”Alla runt altaret”. Barnen kommer att ägna festivaldagarna till att förbereda en musikal av Hans Olav Baden och Torbjørg Torp Nilsen, skaparna av ”Ingenting, men alt” från Festivalen 2013. Till glädje och inspiration ställer bildkonstnären Alfred Vaagsvold ut som festivalkonstnär – med bilder som fånger Korsveis anda i tanke och handling.

Anmälan till festivalen är nu öppen!  Anmäler du dig före 20 januari får du reducerad festivalavgift och övernattning! Som vanligt betalar så du mycket du känner att du har möjligt till genom att välja mellan minimipris, normalpris och merpris. Nytt för i år är att du har möjlighet att betala i två omgångar – först deposition och sedan resterande avgift.

En annan nyhet är att vi i Korsvei Sverige kommer att undersöka möjligheterna och intresset för att anordna en bussresa till Seljord i Norge! Läs mer på sidan Resa och samåkning och anmäl ditt i formuläret där om du tycker det låter som en bra idé!

Läs mer om festivalen på följande sidor:

Mer info kommer upp löpande på Korsvei.no, här på www.korsvei.se/festival2015, och i Facebookgruppen Korsvei Sverige.

Välkommen till Korsveifestivalen 2015!