Resa och samåkning till Korsveifestivalen 2015

Korsveifestivalen 2015 arrangeras på Dyrskuplassen i Seljord i norska Telemark. Här nedan finner ni olika alternativ för hur man kan resa till Seljord.

Buss:

Nyhet för i år är att Korsvei Sverige undersöker möjligheterna och intresset för att anordna en bussresa till Norge. Med anledning av detta har vi gjort en enkät där ni som tycker det låter som en bra idé kan fylla i ert intresse! Fyll i här nedan varifrån ni i så fall skulle vilja kliva på bussen, samt var er ”smärtgräns” ligger för hur mycket ni tycker att en bussresa tur och retur till Seljord kan få kosta för att ni ska kunna tänka er att åka med. Vi kommer givetvis försöka få ett så lågt pris som möjligt, men om det blir för dyrt i förhållande till vad de flesta kan tänka sig att betala så genomför vi inte idén.

Som en jämförelse kostar det mellan någonstans mellan 500 och 1800 SEK att åka kollektivtrafik t.o.r. från Göteborg eller Stockholm till Seljord, beroende på när man bokar och vilka avgångar man väljer. Åker man bil kostar det någonstans mellan 200 och 1300 SEK/person från Göteborg eller Stockholm, beroende på hur många man är som samåker och delar på kostnaderna. Se mer detaljer för dessa exempel här nedan samt hur detta har beräknats här.

Intresseanmälan för buss till Korsvei 2015 i Seljord:

This MailChimp shortcode is now deprecated. Please insert the new shortcode to display this form.

Kollektivtrafik:

Enklaste sättet att åka kollektivt till Seljord från Sverige är att först åka till Oslo (sök resa via t.ex. www.resrobot.se) och sedan byta till tåg eller buss. Buss kan du åka med Haukeliekspressen från Oslo till Seljord (se www.nor-way.no). Tåg kan du åka från Oslo, Kristiansand eller Stavanger till Bø (se www.nsb.no) där du sedan kan åka buss Bø-Seljord.

Prisexempel: Om man bokar tåg till Oslo ca 3 månader innan avresa så går det att få en enkelbiljett från Stockholm för 195 SEK, men vissa avgångar kostar redan nu 500-600 SEK. Från Göteborg varierar priserna mellan 100-400 SEK ca 3 månader framåt i tiden. Buss t.o.r. från Oslo till Seljord tar 3-4 timmar beroende på vilken buss man tar och det verkar kosta mellan 293 och 585 NOK, dvs 310-618 SEK. Total kostnad från Göteborg eller Stockholm till Seljord med kollektivtrafik går alltså på någonstans mellan 500 och 1800 SEK, beroende på i hur god tid man bokar och vilka avgångar man väljer.

Bil:

Seljord ligger 177 km sydväst om Oslo i Norge. Adressen till platsen där festivalen hålls är Dyrsku’n Arrangement AS, Nordbygdivegen 60, 3840 Seljord. Karta: https://goo.gl/maps/jC1CJ. Kommer du från södra Sverige kan du förkorta resvägen genom att åka färja från Strömstad till Sandefjord (se www.colorline.se).

Samåk gärna! Om du kan erbjuda eller vill be om samåkning till festivalen kan du göra det via Skjutsgruppen. Vi kommer att starta en särskild grupp där för dem som vill samåka till festivalen.

Kommer du med bil så var uppmärksam på att festivalområdet är bilfritt! Om du kommer med bil och t.ex. ska tälta lassar du av din packning på tältplatsen och parkerar omedelbart bilen utanför porten på anvisade parkeringar. Varför? Miljö, säkerhet och estetik!

Prisexempel: Från Stockholm till Seljord är det ca 70 mil och en körtid på ca 8 h och 45 minuter utan paus. Från Göteborg till Seljord är det ca 45 mil och en körtid på ca 5 h och 45 minuter utan paus. Det går att ta färja från Strömstad till Sandefjord som kan förkorta körtiden, men kanske inte kostnaden så avsevärt. Skatteverkets milersättning ligger på 18,50 kr/mil så totalkostnad för en bilresa från Stockholm till Seljord t.o.r. skulle hamna på ca 1295 SEK och från Göteborg på ca 833 kr. Samåker man 4 personer hamnar kostnaden på ca 324 kr/person från Stockholm och 208 kr/person från Göteborg.

Cykel:

Fullt möjligt, hälsosamt, miljövänligt och roligt! Det har gjorts av andra svenskar tidigare festivaler.

Till fots:

Några tar turen över Lifjell och pilgrimsvägen till Rauland går förbi Seljord.