Kokosgryta med sting

Vid styrelsemötet i Hammarkullen i början av februari åkte en gryta med en gryta med oss från Lars kök till Hammarkullens kyrkas tillsammans med ryggsäckar och en resväska på Lars packcykel — och den visade sig vara så fantastiskt god, så vi bad om receptet!

20190202_145352

Den är finfin med ris — eller kanske med matvete eller mathavre?

Kokosgryta med sting

Till fyra portioner:

1 gul lök

1 klyfta vitlök

1 msk curry

1 msk matolja

400 g kokosmjölk

1 tärning grönsaksbuljong

1 tsk sambal oelek

400 g krossade tomater

300 g fryst, hackad spenat

4 dl kokta kikärter

***

Hacka lök och vitlök och fräs hacket i en gryta i matoljan och curryn.

Rör ner kokosmjölk, grönsaksbuljongtärning och sambal oelek. Låt koka i fem minuter.

Tillsätt krossade tomater och spenat och låt koka upp igen. Rör ner kikärterna och låt dem bli varma utan att koka sönder.

Servera!

20190202_145334

Vi fick också hempicklad rödkål. Kanske kan vi bjuda på det receptet en annan gång!