Korsvei Sverige-styrelsens enkla pastasås

Korsveimåltid. Foto: Johan Andin

Korsveimåltid. Foto: Johan Andin

Redan under festivalen började en del deltagare fråga efter recepten från den gemensamma middagslagningen. Som Bent från Oslo sa (halvöversatt till svenska här): ”Det är vanskligt att finna goda vegetariska oppskrifter!” I väntan på festivalrecepten kommer här en mycket enkel pastasås som förra upplagan av Korsvei Sveriges styrelse lagade och åt under styrelsehelgen på Lindbacka sommaren 2015. Ingrid (som är gift med ordförande-Mikael) tog fram ett recept med få ingredienser – och så gott det var! Vi delar med oss:

för 4 personer (multiplicera efter behov)

½ kg morötter
curry
olja eller smör
2 dl crème fraîche
salt
svartpeppar

Riv morötterna grovt.
Fräs curry i olja eller smör i en halv minut, och rör sedan ner de rivna morötterna.
Låt morötterna fräsa tills de är så mjuka som du vill ha dem.
Blanda i crème fraîche, rör om och låt såsen bli varm.
Smaka av den med salt och peppar och servera med nykokt pasta av valfri sort.